Na cestách D3, R5 a I/11 je vyhlásená kalamitná situácia prvého stupňa

16.02.2012 Celý región

Bratislava 16. februára (TASR) - Na viacerých úsekoch ciest na Slovensku je vyhlásená kalamitná situácia prvého stupňa. Ako na dnešnom tlačovom brífingu konštatoval prevádzkový riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Milan Gajdoš, ide o diaľnicu D3, rýchlostnú cestu R5 a o komunikáciu I/11 v žilinskom regióne.

Viceprezident Policajného zboru SR Ľubomír Ábel dodal, že najzložitejšia situácia je práve na ceste I/11, ktorá smeruje k hraničnému priechodu s Českou republikou Svrčinovec. \"Priechod je prejazdný iba pre osobnú dopravu,\" podotkol.

Hraničný priechod s Poľskom Trstená, ku ktorému smeruje cesta I/59, je aktuálne prejazdný pre osobnú aj nákladnú dopravu. Zložitá situácia je tiež na komunikácii I/18 smerujúcej k priechodu Makov s Českou republikou. Ábel tiež informoval o odstavených kamiónoch na odpočívadlách Hrádok, Sverepec a Beluša, odkiaľ zatiaľ nie sú púšťané ďalej.

\"Situácia sa mení z hodiny na hodinu,\" upozornil Gajdoš vodičov, ktorí sa chystajú na nadchádzajúci víkend za rodinou na východ Slovenska. Dodal, že NDS má \"vonku nasadených\" 384 zamestnancov a 226 vozidiel. \"Problém nám robí prejazdnosť. Len čo je na úseku prekážka, máme problém vykonávať zimnú údržbu,\" uzatvoril.
 

Vyberte región